Wordt een magneet voor jouw toekomstige klant

Gepubliceerd op 10 juni 2021 om 20:00

Videomarketeer Marko Bajic maakt sinds 2018 dag in dag uit video's en leert zo ook veel over de psychologie achter social media... Letterlijk: de wereld waarin we grotendeels van de dag leven.

Hieronder zie je een aantal afbeeldingen. De 'K' achter het getal 142,1 staat voor duizend.

De reden waarom een video 142.1000 weergaven krijgt heeft te maken met de volgende 5 factoren... (lees hieronder verder)

1. Zien

In de video maakt Marko gebruik van storytelling technieken die ervoor zorgen dat de kijker letterlijk 'ziet' dat hij aan het 'gamen' is. Als je ooit een spel heb gespeeld zoals 'Mario' of 'Zelda', dan krijg je al snel een gevoel van nostalgie.

Marko praat vaak in tegenwoordige tijd, waardoor hij niet eens direct hoeft te laten zien dat hij een spel aan het spelen is (aan het gamen is), maar door te zeggen" "Ik speel 3 dagen achter elkaar The Legend of Zelda: The WindWaker en kom erachter dat ik verslaafd ben..." - creëert hij een directe verbinding met iedereen die ook zo een spel heeft gespeeld. De rest wordt gefilterd.

2. Horen

Heel duidelijk. Je hoort Marko spreken over het thema.

3. Voelen

Terug komend op: nostalgie. Dit is een extreem krachtig gevoel en verlangen naar het verleden. En het verleden is tijd wat voorbij is gegaan. Tijd is het meest waardevol voor elk mens, niet geld. En daar speelt Marko op in.

4. Proeven

In die video was er weinig 'mario' te proeven.

5. Ruiken

Helaas kan Marko geen parfum door de camera spuiten, zodat jij het aan de andere kant van het scherm ruikt...


Conslusie:

Je wilt dat jouw content herkenbaar is, oftewel 'resoneert.' Resonantie staat letterlijk voor meetrillen of weerklinken. ... Resonantie laat ons zien hoezeer we met elkaar in verbinding staan, hoe je daardoor wordt meegenomen in gevoelens en gedachten, en welke rol je zelf kunt hebben om je niet mee te laten slepen, en zelf een inspirerend gebied van resonantie te zijn.

Heb je gehoord van de wet van aantrekkingskracht? Nou, door hedendaagse menselijke aspecten in een vlog te benoemen zal een ander zich door die resonantie veel meer tot jou aangetrokken voelen waardoor jouw interactie en aanvragen exploderen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.