Charismatisch spreken doe je zo

Gepubliceerd op 9 juni 2021 om 20:00

Wist je dat Martin Luther King grotendeels van zijn speech NIET had voorbereid?

Sterker nog... Het stukje van "I have a dream" was juist niet voorbereid, maar maakte het meest impact op de geschiedenis en deels op de wereld en hoe die nu is... Dit komt door zijn geloofsovertuiging, gewoontes en zelfdiscipline die hem laten staan achter zijn woorden....


Heel direct: jouw gewoontes (acties) zeggen wie jij bent.

Rook je?

Eet je vaak ongezond?
Scheld je vaak?

Dit mag allemaal, maar wees er wel bewust van dit dit jouw ziel verbittert.

En hoe sta je dan voor een groep?
En hoe presenteer je dan voor de camera?

We gaan even een duikje nemen in de 7 stappen tot ultieme zelfdiscipline, waardoor jouw zelfbeeld voor de camera naar de next level gaat... En des te vroeger in je leven jij hiermee start, des te sterker de fundering van jouw zelfvertrouwen:


1. Gevoel

Hierin zitten jouw beweegredenen oftewel drijfveren. Vaak zijn deze onbewust, denk aan onbewuste emotionele drijfveren zoals seksualiteit en agressie. Ze sturen je dag en zonder dat je het doorhebt word je boos op je partner en dan ontdek je al snel dat je bv. seksueel gefrustreerd was.

2. Gedachte

Op dit moment ben heb je gelezen over het feit dat seksualiteit of agressie vaak onbewust wordt gestimuleerd. Je leest erover of in een podcast leer je erover. Nu zijn we een stap verder...

3. Motivatie

Je krijgt de motivatie om ook daadwerkelijk het probleem op lossen. Je bent daarom gemotiveerd om tips toe te passen die je online of offline leert.

4. Actie

Je onderneemt ACTIE! Je communiceert met 1) jezelf en bevestigd dat je gewoon bv. agressief bent en 2) je communiceert naar je partner waarom.

5. Discipline

Je maakt regels zodat je onnodige agressie de volgende keer kan voorkomen bv. "vaker met je partner momenten van rust en kalmte inplannen..."

6. Gewoonte

Je denkt er op dit moment nog weinig over na: elke dag heb jij 1 uur of 2 intieme momenten met jouw partner...

7. Levensstijl


Op dit moment is de 'moet' een 'wil' geworden... Je voelt een grote verantwoordelijkheid voor proactieve communicatie met jouw partner, zodat jullie relatie maar ook de relatie die je met jezelf hebt steeds meer begint te bloeien.

 

Dit was maar 1 voorbeeld van: als jij jouw persoonlijke leven onder de loop neemt en hoog bewust wordt van wat jou eventueel onnodige frustreert, dan zal jij zelfverzekerder gaan spreken.

En bij Reconstructed geloven wij en zien wij dat "spreken vanuit de kern" zorgt voor meer klantbinding.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.