Minder werken door online leads te genereren met blogs

Gepubliceerd op 16 augustus 2021 om 10:12

Door Claudio Fray van Content Lounge

 

Iedere ondernemer droomt van zakelijk succes. Een doorlopende stroom van klanten die het liefst via de voordeur binnenlopen en met zo min mogelijk moeite jouw diensten of producten afnemen. Het klinkt als een soort droom dat te goed is om waar te zijn, maar toch is het niet zo onredelijk als dat het klinkt. Het enige wat je hoeft te doen om online leads te genereren met blogs is… bloggen. 

 

Sinds ik video gebruik op Social media was het mij gaan opvallen hoeveel meer volgers en bezoekers ik op mijn website en dienstenpagina’s kreeg. De kracht van video wordt inmiddels door vele experts onderschreven (hè, Marko?!). 

 

Maar is dit echt dé gouden parel? Is video dé king des content? Er zijn mensen die vinden van wel.

Online leads genereren met blogs, dat is toch verouderd?

Absoluut niet. Sterker nog, mijn persoonlijke mening en ervaring is dat we nog niet eens de piek van de digitale berg hebben bereikt. In een wereld waar we soort van overspoeld worden door social media wordt vindbaarheid via Google steeds belangrijker. Nog sterker is de synergie tussen social media en je Google vindbaarheid. Regelmatig bloggen en dus nieuwe (en waardevolle) content op je website laden zorgt ervoor dat je ranking verbetert. 

 

Is het dan zo makkelijk als dat het klinkt? Natuurlijk niet. Bloggen in de generatie van TikTok, Instagram Reels en Youtube betekent dat je een flinke level up moet doorvoeren om online leads te genereren met blogs. 

 

Om te snappen hoe je een doorlopende stroom aan leads online krijgt met het bloggen moet je eigenlijk snappen wat bloggen precies is.

Ouderwets bloggen sterft uit

Wie ooit Sex and the City keeft gekeken kent Samantha. Zij is de doorsnee “American Woman” met een droom. Zij blogt, shopt met haar vriendinnen en wordt platgeschreven en gebeld door de media omdat zij met haar blog een online succes is. Dit noem ik dus ouderwets bloggen en sterft binnenkort uit. Blogs met platte tekst, een soort dagboek en een paar leuke foto’s tussendoor. 

 

In de wereld van onbeperkte mogelijkheden, TikTok video’s en Youtube influencers is de definitie van bloggen compleet veranderd. Als jij de geheimen snapt dan kun je zo online leads genereren met het nieuwe bloggen. 

Het nieuwe bloggen voor online leads genereren

Het nieuwe bloggen betekent: nieuwe informatie op je website publiceren die informerend van aard is met voldoende entertainment en storytelling. Drie keer raden wat steeds belangrijker wordt voor het bloggen? Media. En wat wordt steeds belangrijker binnen de media? Video. Zo gek is het niet dat je hier over bloggen leest. Video en bloggen hebben namelijk extreem veel met elkaar te maken. 

 

In april zag ik hoe Saskia, een onderneemster die alleen via LinkedIn wat posts deelde worstelde met het groeien van haar business. Ik ging met haar samenwerken en adviseerde haar aan om te beginnen met videomarketing (meer zichzelf laten zien) in combinatie met het nieuwe bloggen. Wat denk je? Via LinkedIn kreeg ze enorm veel aandacht, wordt ze nu voor podcasts gevraagd en wordt ze via Google erg goed gevonden. Deze maand scoort ze inmiddels voor meer dan 100 zoektermen. Over een tot twee maanden is de verwachting dat ze maandelijks enkele duizenden bezoekers per maand op haar website krijgt.

 

Hieronder zie je een voorbeeld van een analysetool waar je kunt sturen op zoekwoorden en het verkeer die op je website komt. 

online leads genereren met blogs ubersuggests websitebezoekers

Zij loopt nu rond als een kind vlak voor kerstmis. Waarom? Omdat de bezoekers stijgen, het aantal intakes stijgt en ze wordt gevraagd. Zij hoeft niet meer te smeken of haar neus overal op te steken. Zij deelt waarde zowel op social media, op haar blogs én in video kun je haar ook bewonderen. 

 

Het is geen veer-in-me-reet verhaal. Het gaat erom dat je snapt dat er duizenden zo niet tien- of honderdduizenden mensen naar jouw dienst of product zoeken. 

 

Stel je voor je converteert hier 1% van. 

 

1% van 1000 bezoekers per maand

1% van 10.000 bezoekers per maand

 

Die jouw premium of schaalbare dienst kopen. Puur omdat jij online leads bent gaan verzamelen via blogs. Bloggen en videomarketing gaan hand in hand en zijn absoluut de moeite waard. 

Wat moet er op een blog staan in deze nieuwe tijdperk?

Toen ik begon met bloggen op mijn eigen website overviel de paniek mij. Hoe lang moet ik bloggen? Wat moet er precies op? Gaat het wel werken? Inmiddels zie ik bij Saskia hoe het loopt. Binnen gemiddeld 6 maanden krijgt zij nu duizenden bezoekers per maand. 

online leads genereren met blogs ubersuggests keywords

Wat heeft Saskia gedaan wat ik jou ook kan aanbevelen? 

 

  • Je blog moet op 1 keyword gefocust zijn (in dit artikel: online leads genereren met blogs). Dit kun je onderzoeken via een tool zoals Ubersuggests. Deze zin/woord deel je zeker 4 tot 10 keer per 1000 woorden. Meer is niet beter. Anders markeert Google jou als spam.
  • Je moet streven om minimaal 1000 woorden te posten per artikel. Begin gewoon met 1000 en houd rekening met je doelgroep. Google vindt het heel prettig als je artikel richting de 2000 woorden gaat. 
  • Je blog bevat meerdere links naar interne pagina’s op je website en externe bronnen. Je linkt naar andere blogs, dienstenpagina’s of andere onderwerpen waar je het in je blog over hebt. Zo hebben wij bij Content Lounge eerder geschreven over hoe SEO precies werkt. Dan snap je wat ik bedoel. Daarnaast is het logisch dat ik over de successen van videomarketing spreek en dus link naar een link op de pagina van Reconstructed. (link naar reconstructed videocursussen)
  • Je hebt meerdere afbeeldingen die je vervolgens in het bestandsnaam én alt tekst aanpast naar iets relevants aan het keyword die je eerder hebt gekozen. Hieronder zie je bijvoorbeeld online-leads-genereren-met-blogs als je dit downloadt. 
  • Je deelt minimaal 1 of meer video’s op je pagina. Tip: stream dit via Youtube zodat je pagina niet langzaam wordt
  • Je gaat in je tekst verkopen door te spelen met verhalen en met het moment waarop vragen bij de lezer opkomen. 
  • In de tekst kun je lezers aansporen om iets af te nemen. Dat doe je het liefst op een subtiele manier of juist heel direct. Door bijvoorbeeld te zeggen: “Ik kan je helpen je blogs duizenden nieuwe bezoekers aan te trekken en dus online leads verzamelen, je kunt een "vrijblijvend gesprek aanvragenof juist door veel subtieler te vertellen over de waarde van videomarketing. Zonder direct te zeggen dat ik het doe. Snap je? 
online leads genereren met blogs

Minder werken aan nieuwe klanten trekken en je bedrijf professionaliseren

Door minder tijd kwijt te zijn aan lukraak online marketing en strategisch te werk gaan met video, bloggen en storytelling maak je ook een professionaliseringsslag en neemt je klant je ook veel serieuzer. 

 

Het is veel fijner om op een informatieve, prettig leesbare en ook nog eens op een site te komen die rijk is aan entertainment. Mensen zijn en zullen altijd emotionele wezens blijven. 

Benut dit om de juiste klant te vinden die bij jou past. 

 

Blog jij al?  

 

  • Claudio Fray, Content Lounge

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.