Waarom kijkt er geen hond naar jouw video's?

Gepubliceerd op 17 juni 2021 om 20:00

Je video's kunnen naar jouw mening goed zijn, maar wat zegt het algoritme van TikTok hierover?

TikTok en eigenlijk elk social media platform wilt er zeker van zijn dat zij een 'audience' oftewel doelgroep hebt voor jouw account. Zijn er dus mensen die jouw vakgebied of interesses leuk vinden op hun platform? Bv. beauty, personal development, business, sales, biologie, mindfulness, social media marketing, videomarketing...

Daarna kijkt vooral het TikTok platform naar de tijdsduur van jouw video's. Duurt je video korter dan 15 seconden en heeft het geen interessant begin (de eerste 3 seconden)? Dan zal het hoogstwaarschijnlijk niet viraal gaan: 100.000+ weergaven krijgen.

 

Maar hoe dan wel? Hieronder heb je 3 opties:

1. Maak een ~15 seconden video met 100% kijktijd

Denk aan een pakkend begin (the hook) waarin je met beelden of woorden emoties laat zien en specifiek 1 onderwerp aankaart bv. "gegarandeerd een date met deze 3 tips!"

2. Maak een 16-30 seconden video met 75% kijktijd

Is je video langer dan 15 seconden? Dan heb het naast een pakkend begin ook een verhaallijn nodig bv. "op dat moment wist ik niet wat ik moest doen..."

3. Maak een 30-59 seconden video met minimaal 50% kijktijd

Bij de 30+ seconden video heb je 1) een pakkend begin 2) een verhaallijn en 3) lok je ook een reactie uit. Je wilt een video een keer buiten filmen. Jij die aan het wandelen is en een bewegend achtergrond heeft. Zo blijft de kijker langer geïnteresseerd en als jij ervoor zorgt dat grotendeel van jouw video wordt afgekeken, er wordt gereageerd of de persoon jou daadwerkelijk gaat volgen dan zal jij de volgende keer viraal gaan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.